Början på en jobbsökarblogg

Min kompetens borde räcka


skrivet den 24 jun av Admin, klockan:13:45
Efter nästan 30 år på samma jobb där jag fick ett allt större och större ansvar för varje år. Med en stigande kompetens och ett allt större inflytande blev jag allt bättre betald och nådde en status som få. Nu har det tagit slut och man letar på nytt nya jobb och med den breda erfarenhet så får jag ofta förfrågan om anställningar, det som däremot reatr mig är att jag måste ta denna hopplösa provanställning innan jag kan få fast jobb. I ren protest vägrar jag sjunka så lågt att ta till detta anställningsförfarande att behöva börja om på nytt och jobba som någon ung nybörjare. Onödigt och väldigt korkat i mina ögon för den kompetens jag skaffat mig borde vara tillräcklig. Att man samtidigt knappast har några rättigheter överhuvudtaget som provanställd är också ett prov på de hyckleri som speglar den här branschen att ingen idag hur bra och starka meriter man än har som måste man ta denna provanställning. Nu funderar jag som bäst på att lägga ner mina ambitioner att jobba mer om det inte kan ske på mina principer och förfaranden. Jag har ändå så jag klarar mig under en långt tid framöver.

Bli den första att värdera denna post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kommentarer är stängt